Uw plantentuin


Wilt U uw tuin een meer natuurlijk karakter geven dan kunt U dat o.a. doen door inheemse planten in uw tuin te plaatsen. Deze zijn sterk en behoeven geen specifieke grondverbetering. U kijkt welke grond uw tuin rijk is en kiest dan vervolgens de soorten planten die van nature voor een dergelijke grondsoort zouden kiezen. B.v. op droge, zanderige, kalkrijke grond zal de Aarereprijs, Bergsteentijm en Blaassilene het goed doen. Op vochtige, klei achtige zou je Echte Heemst en Gele monnikskap kunnen aantreffen.


Om een zo groot mogelijke variatie aan plantensoorten in uw tuin te krijgen kun u b.v. hoogteverschillen in de tuin aan gaan brengen. Ook zou je verschillende milieutjes kunnen kreeeren zoals; een stenig milieu bestaande uit los gestapelde stenen en/of muurtjes. Hier passen dan planten als Geel zonneroosje, Omgebogen Vetkruid en Drieblad Vetkruid.

Een vochtig milieu met een poel of vijver, een stromend waterje en ev. een moerasgedeelte zorgen ervoor dat ook water- en oeverplanten een plek kunnen krijgen; Grote kattestaart, Gele lis, Moeras vergeet-me-nietje, Gele maskerbloem.

Daarbij trekt U natuurlijk ook vele soorten insecten (vlinders,  bijen, libellen etc) aan.


<<  terug                                         verder  >>